697 poze   119875 vizite

C -Coccidioza boala parazitara

Picture4
Picture4
11034542_LMFGNRHYY
11034542_LMFGNRHYY
coccidioza1
coccidioza1

Comentarii album • 7
TudorAurel 18 martie 2018  
salut am o intrebare am 2 fete care nu au ouat ce asi putea sai dau , mentionez ca fetele sunt de 2017
Raportează
AmericanKing 25 martie 2017  
Alexandre ceva tratament pentru raie am un mascul v.german si nu mai termina de naparlit parca i se rup penele pe langa piele ma m gandit ca poate fi raie daca stie cineva sa o au mai pățit rog frumos un sfat multumesc.
Raportează
Al3xandru 26 martie 2017  
Buna ziua, se numeste parazitul Favus. ENDECTOCID 1-2 picaturi si masati. Repetati saptaminal de 3-4 ori.
In apa cite 2 zile pe saptamina- FARMAVIT AMINOCOMPLEX si o zi SUPERFORM (stimuleaza activitatea tiroidei si implicit refacerea penajului) 3-5 saptamini.
Raportează
dincaion 15 martie 2014  
multumim mult ptr om de valoare
Raportează
jucatoribotosani 19 iunie 2013  
buna descriere, bravo
Raportează
Al3xandru 19 iunie 2013  
Multumesc frumos !!
Raportează
Al3xandru 10 iunie 2011  
Coccidioza (eimerioza) nu este o boala foarte grava si, ca si in cazul tricomonozei, porumbeii au in organism mereu un numar de coccidii care nu ii afecteaza vizibil, dar care pot declansa boala sub influenta anumitor factori. Multi crescatori nu trateaza medicamentos coccidioza deoarece este bine stiut ca aceasta boala poate fi tinuta in frau prin pastrarea unei crescatorii uscate. Este general valabil faptul ca un mare inamic al porumbeilor este umezeala.

Simptome de coccidioza:

•diaree (uneori hemoragica);
•slabire, apatie;
•sete exagerata;
•penaj mat, zburlit;
•porumbeii maturi manifesta somnolenta;
•la femele, se produce intarzierea ouatului.
Porumbeii bolnavi elimina odata cu excrementele oochisti care sunt transmisi mai departe prin ciugulit. Iata de ce curatenia, gratarele de podea, hranirea exclusiv in hranitor si alte masuri de igiena in crescatorie sunt utile. Adapatorile se pun pe un suport ingust si nu direct pe podea pentru a limita la maxim posibilitatile porumbeilor de a murdari apa cu dejectii.

Tratament: Medicamentatie: Coccistop, BS, Amprol-plus

COCCIDIOZA -puii din ou nu pot ciocni coaja si mor
-porumbeii maturi se manifesta prin stare de somnolenta
- la femele, se produce intarzierea ouatului


PREVENTIA SI TRATAMENTUL COOCIDIOZEI
AMPROLIUM 20%, pulbere hidrosolubila, 2 g / l de apa / zi, timp de 5 zile, curativ sau preventiv, 1 g / l de apa / zi, timp de 2 – 3 zile, periodic.


COCCIDIOZA
Tratamentul se poate administra individual cu SULFACOCCIROM comprimate (1 cpr/500gr. greutate vie/zi), in 2 reprize de 2 zile consecutiv, despartite de o pauza de 3 zile.



COCCIDIOZA - COCCISTOP (buvabil) - 1 ml / 1 l de apa
- SULFACOCCIDIN ( buvabil) -1 ml / 1 l apa

- SULFACOCCIDIN ( comprimate ) 1 comprimat / 1 porumbel


SULFACOCCIROM (combate coccidioza)
Soluţie buvabilă
4. INDICAŢII

Produsul se administrează la puii tuturor speciilor de păsări domestice şi de vânat (găini, curci, bibilici, prepeliţe, fazani, păuni inclusiv porumbei) in tratamentul coccidiozei şi al bolilor infecţioase.
Tratamentul cu Sulfacoccirom se va asocia obligatoriu cu vitamina K3, care previne eventualele hemoragii provocate de sulfaquinoxalină.
6. REACŢII ADVERSE

Depăşirea dozelor prescrise face ca sulfaquinoxalina să accentueze hemoragiile preexistente.
La porumbei se administrează în apa de băut:

- preventiv: 1,4 ml/litru apă/zi, 2 zile consecutiv, apoi 1-5 zile pauză, urmată de 2 zile tratament.

- curativ: 2 ml /litru apa/zi, 2-3 zile consecutiv, apoi 3 zile pauză, urmată iar de tratament cu 1,4 ml/ litru apă/zi, 2 zile consecutiv. Daca semnele de boală nu s-au estompat, după o pauză de 2 zile se administrează încă 2 zile, 1,4 ml/litru apă. Se va asocia obligatoriu Vitamina K3 soluţie buvabilă pentru a preveni eventualele hemoragii provocate de sulfaquinoxalina. Nu se vor depăşi dozele indicate. În timpul călduros, soluţia se dă în apa de dimineaţă, iar în restul zilei se va da apă obişnuită. Se va calcula astfel ca apa de dimineaţă să ajungă la toţi porumbeii.

9. RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Se va respecta schema de tratament indicată.

Tratamentul curativ cu Sulfacoccirom va fi urmat de un tratament de redresare cu polivitamine (Complex Polivitaminic Buvabil). Înainte de folosire, flaconul se agită bine.

11. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A se păstra la temperatură mai mică de 25º, în ambalajul original.


TERMEN DE VALABILITATE

Timp de 2 ani.

ULTIMA REVIZUIRE A PROSPECTULUI
Iulie 2008



COCCIDIOZA


Coccidioza se manifestă la toate mamiferele şi păsările, ea fiind produsă de diferite tipuri de protozoare, specifice speciei pe care o afecteaza.
La porumbei coccidioza este des întalnită şi deobicei se observă doar la pui, deoarece prezenţa coccidiilor în organism, în cantitate mică, conferă imunitate, aşadar adulţii deşi sunt purtători ai acestei boli, ei nu sunt afectaţi de ea. Boala se manifestă prin diaree, care uneori poate fi hemoragică, printr-o stare de tristeţe, apatie, lipsa poftei de mâncare, utilizarea unei cantităţi mari de apă, slăbire, penaj zburlit şi mat sau piele vânăt-albăstruie.
Păsările bolnave elimină prin fecale ouă de coccidii, care pot supravieţuii în mediul exterior până la 10-12 luni şi se pot dezvolta, dacă condiţiile le sunt prielnice, în 24-48 de ore. Coccidiile pot ajunge în apa sau in hrana consumată de porumbeii tineri, astfel având loc infestarea lor. De aceea, pentru a preveni manifestarea acestei boli se recomandă evitarea suprapopulării adăpostului şi păstrarea zilnică a curăţeniei, prin ridicarea fecalelor, astfel ca factorii infestanţi să nu ajungă în apă sau în mâncare. De asemenea este importantă dezinfectarea periodică a întregii crescătorii.
Pentru tratarea acestei boli se pot folosi Galisan (comprimate care sunt administrate fiecărui porumbel), Sulfamide( ½ comprimat pe zi, timp de 6-7 zile, oral sau în apa de băut, combinat cu administrarea vitaminelor), Coccistop( soluţie sau pastile).
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.