697 poze   113925 vizite

C -PARAZITII EXTERNI

căpuşele
căpuşele
paduchi de pene
paduchi de pene
paduchi rosii
paduchi rosii
plosnita
plosnita

Comentarii album • 4
sumergr 24 noiembrie 2012  
la ora aceasta cred ca cel mai usor este cu evomec(ivermectina):doua picaturi pe cioc si o picatura pe piele in zona cefei si ai facut o deparazitare completa,usor, ieftin si eficient.
Raportează
gicu16 17 august 2012  
eu folosesc ectocid spray ..ii dau cam de doua ori pe an.....nu am deloc probleme cu ei ....anul trecut au avut paduchi de pene ...iam dat si dupa o saptamana au disparut ....dau si cate un jet prin cuibare
Raportează
Al3xandru 17 august 2012  
asta il foloseam si eu inainte e foarte bun
Raportează
Al3xandru 10 iunie 2011  
Paraziţii externi trăiesc temporar sau permanent pe suprafaţa pielii, în grosimea ei, sau în penele porumbeilor şi pot fi purtători ai unor boli pe care le transmit păsărilor prin înţepături.
Există mai multe tipuri de paraziţi, dintre care cei mai răspândiţi la porumbei sunt insectele, artropodele şi acarienii.
Dintre insecte amintim păduchii( albi sau gălbui, lungi de 1,5-3 mm şi laţi de 0,3mm), puricii (1,8-2,7mm lungime şi 0,3mm lăţime, recunoscuţi după săriturile pe care le fac), ploşniţe (4,5-8,5 mm lungime şi 2,4-3 mm lăţime, lasă la locul înţepăturii o mică pată roşie, care provoacă mâncărimi şi îl determină pe porumbel să se scarpine violent), musculiţele (insecte cu aripi de5-6 mm, de culoare cafenie sau galben-verzui, fără ochi, cu corpul acoperit de firişoare scurte de păr), tânţarii şi miazele.
Din încrengătura acarienilor amintim căpuşele ( pot fi depistate la un examen atent al porumbelului ca fiind mici puncte de culoare inchisă sau alb-gălbuie, înţepăturile lor provocând iritaţii ale pielii şi declanşând un scărpinat puternic), râia: corpului (în zonele afectate pielea se înroşeşte şi apar cruste mici, porumbelul scărpinându-se şi ciugulindu-se neîncetat, cauzând căderea penelor), picioarelor (se accentuează aspectul de picioare acoperite cu var, deoarece se întînd leziunile, solzii epidermici se ridică), nodulară(se formează mici noduli cu mărimea de 1mm, cu conţinut brânzos, de culoare alb-gălbuie).
Pentru a preveni apariţia sau înmulţirea paraziţiilor printre porumbeii din crescătorie se recomandă supravegherea atentă a porumbeilor pentru a se observa dacă au sau nu un somn liniştit, deci dacă sunt sau nu afectaţi de paraziţi, baia săptămânală cu apă cu sare de bucătărie, cu soluţie insecticidă sau ceaiuri de plante aromate, precum şi curăţenia zilnică a adăpostului şi a volierei.
Pentru combaterea păduchiilor şi a puricilor se poate recurge la pudrarea individuală a porumbeilor cu Lindan 3-5%, Carbaril 2%. Râia corporală, râia picioarelor sau căpuşele pot fi înlăturate cu sulfoquinoxalina, administrată timp de 3 zile în apa de băut, în doză de 0,25 la 1l apă sau Carbaryl, în doză de 0,4g – kg de greutate vie, timp de 2 zile.
Soluţiile necesare înlăturării paraziţiilor externi se găsesc în magazinele de specialitate. Este recomandată urmarea cu stricteţe a indicaţiilor de pe prospectele acestor medicamente.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.